Две от фирмите на бизнесмена Цветан Макавеев - "Сетелит" и "Оримекс", се превръщат в скрити фаворити на предстоящата обществена поръчка за доставка на храни и напитки в Софийския централен затвор и този в Бобовдол, научи БЛИЦ от свои източници в правораздавателната система.
Из коридорите на правосъдното министерство се носят упорити слухове, че Екатерина Захариева продължава да има огромно влияние при обществените поръчки в правосъдното ведомство, въпреки че от повече от година не е в него.

В тази посока са и обстоятелствата, че голяма част от кадрите на Захариева са запазили службите си и при настоящото ръководство на едно от най-важните министерства в България.
 

БЛИЦ припомня, че когато си тръгва от МП, за да отиде в МВнР, Захариева си взима "безценния кадър" Мая Андонова, но оставя нейната бивша подчинена Елза Христова -Трайкова, която в качеството си на експерт в отдел "Обществени поръчки" във фонда „Затворно дело" продължава да изпълнява заръките на бившите си шефки.

Това никак не е трудно предвид здравите връзки между Елза Христова-Трайкова и Иван Иванов, шеф на "Затворно дело", който е изключително услужлив.

Важно   е  също  да   отбележим,   че  докато   Мая   Андонова   е   колила   и   бесила   в правосъдното министерство като директор на дирекция, тя е била и действащ адвокат, вписана в Софийската градска колегия.

"Как госпожо Андонова успявате да съвместявате и управлявате двата отдела "Обществени поръчки" и в двете министерства, как Ви стига времето?", питат се в правосъдното министерство.Възниква съмнението, че взаимодействието между служителите в правосъдното министерство, които са верни на Екатерина Захариева, остава скрито за наследилата я на поста Цецка Цачева, която е известна с безкомпромисния си характер.

Настоящата правосъдна министърка едва ли би търпяла в повереното й министерство да падат тежки съмнения при организацията и провеждането на обществените поръчки.

Побелели служители на правосъдното министерство се надяват ведомството да запази доброто си име, което е извоювало през годините като стожер на законността.

Предстои да видим дали наистина фирмите на Макавеев ще гушнат апетитните обществени поръчки за доставка на храна в два от най-големите затвори в България. 

БЛИЦ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА СЛЕДИ РАЗВИТИЕТО НА ГОРЕЩАТА ТЕМА!