Не мечтаех да се занимава с политика. Не ме влечеше и журналистиката. Като малка исках да съм археолог, но не съжалява, че съм това, което съм днес. Това заяви новоизбрания вицепрезидент Илияна Йотова в сутрешния блок на Нова телевизия. Тя даде интервю със съпруга си Андрей Йотов. 
Двамата споделиха пикантерии от личния си живот. "Беше много хубава като млада, и сякаш по-усмихната, докато не се занимаваше с политика. Никога не си позволявам да я критикувам,  тя обаче често го прави. Понякога се кара за това, че пуша или че се излежавам", сподели съпругът й.

По повод желанието й преди години да бъде археолог, Йотов шеговито вметна: "Поне щеше да имаш камшик". "Да, но нямаше да го използвам", отвърна му вицепрезидентът.

Двамата споделиха, че въпреки облагите, които й се полагат като вицепрезидент, семейството няма да сменя дома си: "Аз не познавам този начин на живот - 
ще го видя в следващите пет години, но си обещавам да ми остава време за близките".

По политическата тематика тя каза: "Надявам се президентът Румен Радев да слуша повече първата дама, но що се касае до лични теми. А ако се случи аз да го критикувам или да му давам съвети, ще го направя достатъчно дискретно".

Йотова призна, че от части е участвала в разговорите за бъдещия служебен кабинет, но не пожела да издаде кой ще е премиерът на кабинет.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!