“Разводът ни с Моника е отпреди две години”, заяви пред столичен всекидневник бившият съпруг на приятелката на Сергей Станишев Моника Йосифова. Изказването на банкера е в резултат на съмненията на майката на Станишев – Дина, на чие име е записана внучката й Дария.
“Не знам как е записано детето. Не задавам подобни въпроси, защото те могат да поставят сина ми в неудобно положение”, обясни в интервю Дина Станишева. Тя също разказа, че не се решава да попита сина си дали бракът на жената до него с банкера Венцислав Йосифов е прекратен.

На въпрос дали дава съвети на сина си да създаде семейство проф. Станишева отговори:
“При Сергей фактически това нещо е съвсем определено и закономерно. Защото тази жена е била омъжена. Аз и досега не знам дали този брак е реквизиран.”

Любовта между бившия премиер и Моника Йосифова излезе наяве през февруари тази година, макар двамата да са заедно от 2009 г. Пиар специалистката си спомня как се зародила любовта й с лидера на червените.

“Ние се открихме в личен план, когато изборите бяха приключили, а Сергей преживяваше тежко резултатите. Видяхме се и коментирахме нещата и аз за първи път го видях съсипан и съкрушен, много сам и объркан от всичко, което се пишеше. Това ме накара да погледна по друг начин на него. Той имаше нужда от чисто човешка подкрепа и вероятно затова премахна дистанцията и ми позволи да го видя такъв.

Ние за първи път говорихме за самите нас и аз разбрах колко общи интереси, хобита, възгледи имаме. За първи път имах усещането, че с него ме свързват невидими нишки ако щеш, от предишни животи. Не знам, тогава усетих някаква магия. Нещо, което не мога да опиша с думи, защото то ще се изгуби “в превода”. Мога само така да го опиша: получих усещането, че сме двамата в една лодка в морето, само двамата, Мисля, че това е любов”, споделя Моника Йосифова. /БЛИЦ