Георги Варсамов се прочу покрай участието си в риалити формата „Фермата“. Макар открито да заявяваше, че иска да грабне голямата награда, той отпадна в много ранен етап от шоуто. Това обаче не му попречи да следва мечтите си и да се развива. От няколко месеца е горд собственик на нощен клуб в морския курорт Лозенец, а при него на участия вече минаха топ звезди като Тита и Криско. Прави впечатление на лошо момче, но очите му издават, че има добра душа. Добър съпруг и баща, а също така и страхотен домакин. Бори се срещу несправедливостта с две ръце и това често му допринася врагове.


Юнашка салата

Продукти:
краставици - 1 бр.
домати - 5 бр.
чушки - 7 бр. печени червени
пресен лук - 3 стръка
магданоз
овче сирене - 200 г
зехтин
люти чушки - 4 бр. пресни
 
Начин на приготвяне:
Доматите и краставиците се измиват. Печените червени пиперки се обелват и почистват от семките.
В купа се нарязва краставицата, доматът и печените почистени пиперки. Към тях се добавят лукът, нарязан на ситно, и магданоз. Всички продукти се разбъркват хубаво. Разпределят се в индивидуални чинии.
Овчето сирене, най-добре да е домашно, се нарязва на филийки и се подрежда върху салатата.
В средата се поставя лютата чушка и се полива обилно със зехтин.

Ароматно агнешко печено в гювеч

Продукти:
1.5 кг агнешко месо
3 връзки пресен лук
2 връзки джоджен
1 бр. лимон
80 г масло
мащерка, розмарин, салвия, куркума, чесън на прах
сол, черен пипер
2-3 с.л. олио
2 с.л. червен пипер
1 ч.ч. ориз
 
Начин на приготвяне:
Сокът от лимона, зехтинът, червеният пипер, мащерката, салвията, розмаринът, солта и черният пипер се разбъркват в купичка. Агнешкото месо се измива и се подсушава. Намазва се хубаво с подправките и се оставя да отлежи една нощ в хладилника. От лимоновия сок месото става много крехко и ароматно. Пресният лук и джодженът се нарязват на ситно и се поставят в глинен гювеч (може да се пече и в йенска тенджера или тава с фолио, но най-вкусно става в пръстен съд). Агнешкото месо се поставя върху тях, поръсва се с парченца масло и се наливат 2 ч.ч. гореща вода. Затваря се с капак и се пече в умерена фурна за 1 час. Изважда се от фурната, поставя се добре измитият ориз, налива се 1-2 ч.ч. гореща вода и отново се запича под капак 20-30 минути.

Банска капама

Продукти:
700 г свинско месо
700 г телешко месо
600 г пилешко месо
150 г сланина
400 г кървавица
2 бр. кисели зелки
червено вино
тесто за замазване
 
Начин на приготвяне:
На дъното на пръстен гювеч се слагат 3-4 цели зелеви листа. Отгоре се нареждат зелеви сармички, направени от парченца свинско и телешко месо. Покриват се с пласт от ситно нарязано кисело зеле. Поръсва се с червен пипер и част от нарязаната на парчета сланина. Отгоре се слага нарязаното на хапки телешко месо, пак пласт кисело зеле, червен пипер и сланина. После се слага свинското месо, пласт кисело зеле, пилешкото месо, пласт кисело зеле. Отгоре се слага кървавицата, нарязана на едри парчета. Слага се виното и вода до средата на съда. Затваря се с капак и се замазва с тесто. Поставя се във фурната и се пече на умерен огън 3 часа. В началото се включва на силно, докато заври, а след това се намалява.

Протеиново брауни

Продукти:
1 узрял банан
50 г овесено брашно
15 г ленено брашно
3 бр. яйца
6 бр. белтъка (или 3 белтъка и 50 г извара)
20 г брашно от рожков (или какао)
15 г счукани орехи
1 бр. бакпулвер
1 бр. ванилия
1 доза шоколадов протеин и 20-30 мл вода
1 бр. подсладител (по желание)
 
Начин на приготвяне:
Всички продукти освен протеина и водата се смесват добре. Сместа се изсипва в тавичка, покрита с хартия за печене, и се пече около 20 мин. на 250°, може да се завие отгоре с метално фолио, за да не изгори или да се пече на най-долното ниво на фурната.
След като се извади сладкишът, се оставя да изстине малко и се набоцква с вилица. Залива се с разтворения протеин във вода. Разрязва се на 10.
 
Подготви Красимир КРАСИМИРОВ