Бившият премиер вече не е финансов директор на болницата
Ренета Инджова вече не е на ръководна позиция в болница "Токуда", научи БЛИЦ. Единствената жена-премиер беше финансов директор на лечебното заведение.

Сред шефовете на болницата има промени, свързани с това, че от началото на годината тя се ръководи от голям международен борд - от Японска страна и от Великобритания от Кеймбриджската болница, казаха за БЛИЦ запознати. Промените целели утвърждаването на "Токуда" в международен план. На Инджова бил предложен друг, престижен пост, но тя отказала.

Уволниха ме, изхвърлена съм, потвърди новината за отстраняването си от ръководството на болницата Ренета Инджова пред БЛИЦ. Тя уточни, че уволнението й е без мотиви. Не ми е предлаган друг пост, категорична бе тя. Заповедта за уволнението й и предизвестието й били връчени заедно вчера, което според нея означава, че няма да тече едномесечно предизвестие за напускането й. За повече подробности трябва да потърсите изпълнителния директор на болницата Явор Дренски, каза тя.

Ще преценя какви са възможностите да търся правата си по съдебен ред, каза още г-жа Инджова.

В неделя Ренета Инджова ще гостува на предаването "Рулетка" на Люба Кулезич.

Ще бъде оповестено официално съобщение на болницата, казаха от "Токуда". Първоначално оттам обявиха, че изявлението ще бъде утре, но по-късно го разпространиха още в сряда.

"МБАЛ „Токуда Болница София” вече ще се ръководи от международен борд. В него са представени мениджмънта на Токуда Болница София, японският собственик Токушукай Медикъл Корпорейшън – най-голямата частна болнична верига в света и най-добре управляваната европейска болница - Университетската болница Аденбрукс в Кеймбридж, Великобритания", се казва в прессъобщението.

"По силата на съвместно споразумение за управление е съставен нов ръководен екип на МБАЛ „Токуда Болница София”, който се оглавява от изпълнителния директор д-р Явор Дренски. Д-р Дренски е част от ръководството на японската болница от самото й откриване, като последователно е заемал длъжностите Административен и Медицински директор", пише още в официалната позиция на болницата.