Eдин от важните моменти в годината е настъпването на реалното й начало - пролетното равноденствие. Това се случва на 20 март - астрономическата пролет настъпва в 12:28 часа и денят започва да расте.

Пролетното равноденствие е моментът, в който навлизаме в знака на овена - момент на старт, ново начало, символично раждане, разказва Бистра в новото й видео от канала "Harmony within" във Vbox7.com.

От пролетното равноденствие до есенното на двайсет и втори септември, което е моментът на навлизането в знака на везните, е тази половина от годината, в която се случва следното нещо:

Нарастването на светлината, която е израз на съзнанието,

сочи за период, свързан със съзнателното изграждане и поставяне на посоки, реализиране на идеи и цели.

Това е времето, в което имате възможност да действате, да създавате и изграждате личността си, свързвайки проявлението на нейните различни аспекти в единна цялост.

Следващата половина от годината - от есенното равноденствие до следващото пролетно,

е съвсем различен период, за който ще говоря, когато дойде време.

И така, след като довършихме и пуснахме всичко необходимо в Риби, сега, заредени със сила, устрем и вяра, идва време за новото начало, новите посоки и цели и предприемането на действия, за да могат по времето на Телеца - знакът след Овена, свързан със земята, да се проявяват материалните резултати от вашите усилия.