От днес започна записването за сватби в Дома на младоженците в Пловдив за 2017 година. В 8.30 часа сутринта кандидатите да надянат брачния хомот се наредиха на една... доста внушителна опашка. Един от влюбените щастливци, намерили своята половинка и решили догодина тя да стане негова законна съпруга, е изпратил на TrafficNews.bg снимки и възкликва драматично: "Ето ни завалиите! Може би ще чакаме до обяд..."
И наистина опашката пред бюрото за записване е стряскаща. Но какво по-хубаво от това хората да се женят, пък макар и чакащи на опашка за това. Всъщност тези, които са се наредили още в първия възможен ден да си запазят ден и час за 2017 г., са доста практични. Защото, оказва се, освен еуфория, цветя и щастие организацията на едно от най-прекрасните събития в живота на всеки човек може да ни доведе доста главоболия. Като това например точно на деня, който сте си избрали, единственият свободен час за подписване да е 7,30 ч сутринта...

Ето затова TrafficNews.bg посочва кои са  най-натоварени дати през 2017 година, която информация със сигурност ще ви бъде полезна:

22, 23 април – Това са първите възможни дати, когато е разрешен църковен брак след великденските пости, тоест след 27 февруари.  От този момент се поставя и началото на активния сватбен сезон, който продължава до края на октомври.

Май месец – Голям интерес ще има към 6 май – събота, тъй като датата е официален празник и всяка година почивен ден. Целият май също е натоварен, независимо че абитуриентските балове от средата до края на месеца създават известни неудобства – засилен градски трафик в следобедните часове, трудности с ангажирането на гримьор и фризьор, както и прекомерна натовареност на много от ресторантите, което понякога може да се отрази на качеството на обслужване.

Уикендите на юни – Първият от двата пика в годината.  Всички съботи и недели на юни са много натоварени за сватби, пише nmitev.com. Много двойки, които първоначално се се насочили към края на май, избират началото на юни заради абитуриентските балове.  Следва да имате предвид, че през първия уикенд на юни не могат да се сключват църковни бракове
3 юни е Черешова задушница, а 4 юни е Петдесетница. Това автоматично ще прави 10 юни една от най-избираните дати за сватби в годината. Още по-популярна и може би най-избирана дата в годината ще бъде 17 юни 2017 година.

От юли до средата на август – броят на сватбите бележи малък спад,  а от 1 до 15 август отново са забранени венчавките, тъй като текат Богородичните пости. Ако се жените през юли и август, трябва да се съобразите с високите температури – изнесени ритуали и коктейли е най-добре да се правят след 18:00 часа. Имайте предвид и че известна част от гостите ви най-вероятно ще имат планувана почивка, съвпадаща с деня на вашата сватба, затова ги уведомете възможно най-рано за датата на събитието.
Летният период е популярен сред двойките, които живеят в чужбина и които почти без изключение избират юли и август за сватбите си, най-вероятно заради удобното съчетаване с отпуски и летни почивки.

Средата на август до средата на септември –  Тук пикови ще са съботите на 19 и 26 август. Причините отново са няколко – Богородичните пости приключват на 15 август и църковни бракове са разрешени след това, а и август е месецът с най-малко валежи.  В началото на септември пък можете да разчитате, че почти всички ще са се върнали от почивки, както и има големи шансове времето да е отлично по всички показатели.

Първата събота на септември – Традиционно най-популярната дата за сватби в годината е първата събота на септември. 

До тази година всички уикенди на септември, без 22-24 септември щяха да бъдат рискови, заради обявяването им за дни, в които се отработват многобройните дълги празници през месеца. Но... от тази година това вече не би трябвало да бъде проблем.

През октомври броят на сватбите започва постепенно да спада, като с края на октомври приключва и активният сватбен сезон.

А ето и кои са рисковите дати за сватби:
Абитуриентските балове създават повишено търсене на всички услуги, които се ползват и във връзка със сватбите. Гримьорите и фризьорите по това време нямат никакво желание да идват до дома на булката. 
Дори и да не предвиждате църковен брак, сватба на 3 юни – Черешова задушница, може да направи избора ви за дата неуместен в очите на някои от близките ви.

А ето и кои дати са подходящи от гледна точка на астрологията и нумерологията:
Има известно предпочитание на нечетни, пред четни дати. Много популярни са дните с еднакви числа. Много вероятно е длъжностните лица от ритуалните зали да не искат и да си спомнят за дати като съботата на 7 юли 2007 година или 11 октомври 2011 година, когато се сключват рекорден брой бракове, надвиващи повече от 5 пъти нормалния младоженопоток. За добро или за лошо прозорецът, който осигуряваше почти пълно съвпадение, се затвори на 12.12.2012 година и желаещите за перфектна комбинация от числа ще трябва да изчакат малко до следващото му отваряне.