Типично в мартенски стил времето пак смени настроението си. Дъждовна буря се излива в София, само няколко часа, след като слънцето ни галеше с лъчите си. Едри дъждовни капки заваляха от намусеното небе, а столичани, които не си носеха чадъри бяха неприятно изненадани в края на работния ден.

Снощи с преминаването на бързия студен атмосферен фронт, от запад на изток имаше валежи от дъжд, на места те бяха интензивни, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. В края на нощта явленията в Западна България обаче затихнаха. 

Според прогнозата на синоптиците за днес вероятността за валежи бе сравнително малка, облачността трябваше да е разкъсана, предимно висока и средна; по-значителна - над Западна България. 

За утре пък метеоролозите обаче вещаят променлива облачност, често значителна и на много места в Южна и Източна България слабо ще превали. Ще духа слаб, в Северна България - до умерен западен вятър. Максималните температури ще са между 11 и 16 градуса, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!