18-годишна ромка от София буквално смаза конкурентките си от индийските и бразилските сериали по драма. Юлия Василева, както всички във „Факултета” наричат Гюла, захвърли 8-месечното си бебе в Западния парк и избяга при новия си любовник, пише „Телеграф”.
Щом новината гръмна по медиите обаче, най-прясната свекърва на Гюла, трета по ред, я изгонила позорно от „Филиповци”. „Махай се оттук, няма да ни позориш, ти ни излъга”, крещяла жената. Разплаканата ромка се върнала посред нощ при родителите си във „Факултета”. Там обаче бил и бащата на бебето Петър. След жесток скандал и те изгонили Гюла. Жената изчезнала и оттогава следите й се губят. Затова още вчера в 6 часа сутринта Юлия била обявена за издирване.

Както БЛИЦ съобщи, около 20 часа в петък младо семейство разхождало детето си в Западния парк. Край Кривите огледала обаче чули бебешки плач и забелязали кошничката. В нея имало бебенце, а до него памперси и шише с мляко. Хората незабавно се обадили в полицията. Бебето е закарано в болница, където го прегледали и казали на разследващите, че то е добре гледано и по него няма следи от насилие.
 
Късно вечерта в 3-то РПУ позвънил много пиян мъж, който се представил за дядо на бебето. Незабавно на адреса му във „Факултета” бил изпратен патрул. Там ченгетата открили 39-годишния Любомир Ангелов. Той, жена му и таткото на бебето Петър  Митев давели мъката си в алкохол и обсъждали ситуацията. Обяснили, че от една седмица Гюлен е разделена с мъжа си, напуснала го заради нов мъж, при когото се принесла да живее във „Филиповци” преди една седмица. Тъй като всички били пияни, ги извикали на разпит вчера в 9 часа сутринта. „Ще си го взема да го гледам. Тя ме излъга, че ще го даде на социални грижи и е оправила документите”, заяви вчера бащата Петър. Той допълни, че живее с баща си в „Христо Ботев”. Работи в строителството в село Горни Лозен и може да се грижи за детето. „Баща ми ще го гледа, аз ще работя”, допълни мъжът.
 
Той обаче пропусна да каже, че не е признал малката Рената и на практика нищо не го свързва поне на документи с нея.  Зарязаният Петър разкри още, че Гюла имала друго дете – момченце на 2 годинки. То било от друг мъж, с който ромката живеела навремето. Детето сега гледали майка й и баща й Любомир.
 
8-месечната Рената е добре. Тепърва социалните ще мислят как да постъпят и дали да я отнемат от майката. Ще се проверява и при какви условия се отглежда и първото й дете.