Заради разширението на метрото в посока летище София, временно се въвежда нова организация на движението, съобщиха от Столична община.
 От 16 до 24 март се спира трамвайното движение в участъка от депо „Искър” до автостанция „Гео Милев”. „Трейс-София”АД и „Столичен електротранспорт”АД, поделение „Трансенерго и РП” ще извърши предвидените строително-монтажни работи в участъка на бул. „Искърско шосе” и ул. „Кръстю Пастухов”.

В този период се скъсява маршрутът на трамвайна линия 20. Мотрисите ще се движат от метростанция „Опълченска” до трамвайно ухо „Гео Милев”. Трамвайна линия 23 ще работи като пенделна по маршрут от ул. „Обиколна” до бул. „Искърско шосе”.

Разкрива се временна автобусна линия 20-ТМ, с маршрут от тролейбусно ухо „жк Дружба-1” по ул. „Димитър Пешев”, бул. „Искърско шосе”, ул. „Асен Йорданов”, бул. „Шипченски проход” и по ул. „Иван Димитров-Куклата” до автостанция „Гео Милев”, двупосочно. Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки по маршрута, както и на временни спирки: на бул. „Асен Йорданов” на 40 м след бул. „Христофор Колумб” в посока автостанция „Гео Милев”; на бул. „Асен Йорданов”, на 30 м след ул. „Кап. Димитър Списаревски” в съществуващия джоб в посока жк „Дружба-1”.

Движението ще бъде възстановено по редовните му маршрути от 4.30 ч. на 25 март./БЛИЦ