Кабинковият лифт "Симеоново - Алеко" няма да работи днес за граждани, ситуацията е много тежка. Това съобщи пред Фокус изпълнителният директор на „Витоша ски“ Костадин Костадинов, във връзка с затрудненото движението на кабинковия лифт "Симеоново - Алеко".

„Все още лифтът не е пуснат – каза Косатдинов. -  Сега се върти въжето. Много лед се е натрупал по него. Ситуацията е такава, че сутринта лифтът тръгна и вследствие на климатични аномалии, въжето започна да образува дебел слой лед. Заради това започна да се пързаля. Хората, които се бяха качили, ги прибрахме по станциите. Въжето се върти, за да падне ледът и да сме сигурни поне за утре да работи. Като алтернатива може да се ползва Драгалевския лифт или градски автобус. Направих проверка – няма субективни причини. Това се случва много рядко, ето, че се случи точно днес“.

По думите на Костадин Костадинов, ако се оправи лифтът, може поне персоналът да слезе с него, но да не се рискува с пътници.

„Днес е по-добре да не работим, защото времето се влошава с всеки изминал час. Не изключвам пак да възникне проблемът. Когато има пътници, става много неприятно. Днес те не бяха много, въпреки че предполагахме, че ще има доста хора, но не е така. Утре сутринта лифтът би следвало да тръгне в 08:30 часа. Личният състав си е изпълнил задълженията, така че към тях нямам упрек“.