Държавният секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин, който е на официално посещение в България по покана на министър-председателя Бойко Борисов и на Католическата църква в България, освети катедралния храм „Успение Богородично” на Католическата апостолическа екзархия в София. В новия храм ще се съхраняват част от мощите на двама папи – на Папа Йоан XXIII Ронкали, наречен още българският папа и на Папа Йоан Павел II, който посети България през май 2002 година.
В храма ще се съхраняват и част от мощите на българските светци-католици епископ Евгений Босилков и свещениците Камен Вичев, Павел Джижов и Йосафат Шишков, убити от комунистическите власти, съобщава "Булфото".


Визитата на кардинал Паролин ще продължи с посещение на монашеската общност „Сестри на Светата Евхаристия” в София и ще отслужи Света меса в католическата катедрала „Свети Йосиф” в столицата.

Утре министър-председателят Бойко Борисов ще приеме в Министерския съвет държавния секретар на Ватикана.

По-късно кардинал Пиетро Паролин ще проведе срещи също с президента Росен Плевнелиев, с патриарх Неофит и Светия синод на Българската православна църква и с главния мюфтия Мустафа Хаджи.