Истинското име на сръбската легенда Лепа Брена е Фахрета Яхич Живойнович. Родена е на 20 октомври 1960 г. в гр. Тузла, Босна и Херцеговина. Тя е третото дете в семейството – има по-големи брат (Фарук) и сестра (Факета). Детството й минава в Бръчко. В средното училище тренира баскетбол. Още тогава започва да пее – изпълнява рок хитове по училищните сбирки и бързо става популярна сред съучениците си. След гимназията Фахрета отива в Белград и записва специалност туризъм в Природно-математическия факултет. Но бюджетът на родителите й е ограничен и тя решава да започне да пее, за да се издържа. Известната сръбска звезда харесва България, а зад гърба си има редица успешни концерти в страната ни. На 8 април 2017 г. предстои поредният – този път в Пловдив. Ексклузивно за читателите на вестник „ШОУ” звездата дава интервю за живота си. Ето какво сподели легендата пред нашия репортер:
- Защо решихте да направите концерт в Пловдив? Какво да очакват почитателите ви на спектакъла?
- Много ми е любопитно доколко българите харесват концертите ми. Феновете ми винаги могат да очакват най-доброто представяне. Наскоро реших, че ще правя концерт поне в един български град всяка година.

- Какви са впечатленията ви от нашата страна и колко често идвате тук?
- За мен България има наистина уникална култура. Много ми харесва да посещавам механи, а българската публика винаги слуша изпълненията ми с вълнение.

- Познавате ли творчеството на нашите фолк изпълнители? Кои от тях харесвате?
- Азис и Тони Стораро са изпълнители, чиято работа ми допада.


 През ноември 2000 г. отвличат големия й син. Плащат огромен откуп, за да си го върнат... 

- Неведнъж фолк певицата Камелия е определяна като българската Лепа Брена. Дразните ли се на подобни сравнения, или го приемате за комплимент?
- Защо да се дразня?! За мен е истинско удоволствие, че съм достигнала такъв висок стандарт в музиката навсякъде из Балканите, че артисти от други държави се сравняват с мен.

- Спъвали ли са ви музикални компании, че решихте да основете собствена?
- Ние първо бяхме продуцентска компания за продуциране и промотиране на изпълнители и за звукозапис. Сега сме телевизионна продуцентска компания, а и винаги сме смятали, че конкуренцията е здравословна в бизнес средите.

- В България личният живот на изпълнителите излиза на преден план и благодарение на него те градят шеметни кариери. И в Сърбия ли залагате повече на скандалите, отколкото на качествата? 
- Моята кариера продължава вече 30 години. Огромни арени и стадиони могат да бъдат напълнени само на базата на качествени песни и топ хитове.

- Наскоро се появи информация, че симпатизирате на тенисиста Григор Димитров. Това може би е съвсем нормално, след като и вие сте жена на тенисист…
- Аз следя тениса, особено Новак Джокович. Мнението ми за Григор Димитров е, че е отличен тенисист, който занапред ще прогресира много в кариерата си.

- Кой е най-тежкият момент в живота ви? А най-хубавият?
- Най-трудните моменти в живота ми бяха разделянето и войната в Югославия, загубата на родителите ми и отвличането на сина ми. Най-хубавите моменти за мен са ражданията на синовете ми.

- Ако имахте способността да промените нещо в миналото – какво щеше да е то?    
- Първо, иска ми се да се бях родила мъж. Определено не бих избрала кариера в областта на музиката и пеенето. Бих се насочила към сферата на бизнеса и рекламата, но същевременно бих живяла личен живот, далеч от славата и популярността.


Слободан и принцеса Даяна били щастливо влюбени

Мъжът й кръшкал с принцеса Даяна 

Бившият сръбски тенисист и съпруг на Лепа Брена – Слободан Живойнович, е имал кратка връзка с покойната принцеса на Уелс Даяна. Флиртът между двамата бил през 1987 година, когато тя бе омъжена за принц Чарлз. Всичко започнало, след като любимата принцеса на британците го видяла да играе на „Уимбълдън“. Даяна дори отказвала да го гледа от ВИП местата, а стояла в близост до корта, за да може да е по-близо до него. Връзката им не продължила дълго. По време на нея Даяна все още била омъжена за Чарлз, а Слободан бил сгоден. 

„Тя беше прекрасна жена - заяви Живойнович пред сръбските медии. - С нея можех да говоря за всичко и дори простите неща ставаха очарователни. Не искам да говоря за връзката ни сега, защото тя вече не е сред нас.“ 

Живойнович прекрати кариерата си през 1992 г., след като бе стигал до номер 19 в световната ранглиста. През същата година той се жени за сегашната си съпруга Лепа Брена, която е голямата звезда на югофолка. Преди няколко години бе президент на сръбската тенис федерация.

Едно интервю на Красимир Красимиров