Съпругата на оръжейния бос Младен Мутафчийски е починала. Ели Гюлева е издъхнала във вторник вечерта. Причина за смъртта й е онкологично заболяване. Новината бе оповестена от хора от нейния кръг, цитирани от сайт, в който съдружник е бил покойният оръжеен бос.

Ели Гюлева водеше съдебни битки за богатството на покойния си съпруг, с когото практически бяха разделени повече от 20 години. През това време той, както сам е казвал неведнъж, живееше с любовта на живота си Бойка Стоянова. Тя бе до него и в болницата докато той почине.

Мутафчийски, който бе и крупен бизнесмен в областта на туризма, си отиде след кратко боледуване през ноември 2013 година.

Богатството му се оценяваше на 500 млн. лева. Веднага след кончината му възникна проблем кой ще наследи имането му, към което се числят и верига големи хотели. Според последната му воля, изразена в завещание, той остави по - голямата част на Бойка Стоянова. Завещанието беше отворено след смъртта му в Цюрих. Законната съпруга Ели Гюлева отказа да приеме волята на Мутафчийски и започна съдебни битки за богатството, които и до днес не са приключили.

Остава загадка как ще свърши борбата за наследството след кончината на Ели Гюлева.