Новият девиз няма обаче да отмени стария "Расте, но не старее"
София ще се сдобие скоро с нов девиз - "София - мъдрост в действие". Той идва от името на града, което означава "мъдрост" и покзав, че градът е запазил мирния диолог между различните религии.

Новият девиз обаче няма да отмени досегашния - "Расте, но не старее".

Столицата скоро ще има нов туристически символ - макет на четирите храма - православен, католически, Синагогата и Джамията, разположени в рамките на 100 кв. метра в центъра на столицата.

Проектът, озаглавен "София - мъдрост в действие", беше представен от авторите му Съни Сънински и Стефани Рачева в присъствието на кмета на столицата Йорданка Фандъкова и главния архитект Петър Диков в понеделник.

"Надявам се, че проектът ще бъде готов за година и за 132-годишнината на София като столица да може да го видим готов", каза столичният кмет Йорданка Фандъкова.

По думите на главния архитект на София Петър Диков идеята ще е елемент от новия център на София. Това е пространството при входа на ЦУМ, където в съседство се предвижда да бъде показана римска улица. Там ще бъде изложена и експозицията "България на длан", обясни Диков.

Ние ще възстановим центъра на столицата в нов вид, който ще го направи уникален, каза той. /БЛИЦ