Появиха се смразяващи кръвта подробности за българските ученици, ранени при адския взрив в Болоня. По данни на Нова телевизия пострадалите български момчета не са три – както се твърдеше по-рано, а седем.

Всички те са от Силистра. Учили са в  Професионална гимназия по механотехника „Владимир Комаров“ в града.

Заедно с тях били и четирима учители от школото. Сред преподавателите няма пострадали. Всички те, както и други деца, били на екскурзия в Италия.

Смразяващи кръвта СНИМКИ, ВИДЕА и подробности за адския взрив в Болоня! Има загинали и много ранени 

По данни на инж. Петранка Георгиева – директорката на гимназията, двама от учениците вече са изписани от болница.

По-късно днес или утре ще бъдат изписани още три от момчетата.

Мощен взрив в летището на Болоня (СНИМКИ/ВИДЕО) 

По-сериозно е пострадало друго момче, което както БЛИЦ писа е преместено в специализираното отделение на болницата в Чезена.

То има сериозни наранявания в областта на долните крайници, но е без опасност за живота.Междувременно от Министерството на външните работи на България (МВнР) съобщиха следното: „При взрива на камион-цистерна на магистрала край летището в Болоня по-рано днес са пострадали седем ученици от професионалната гимназия по механотехника „Владимир Комаров“ в град Силистра, оказали се в района на катастрофата. По-голямата част от тях са с леки наранявания“.

„Младежите са част от група от общо 20 единайсетокласници от учебното заведение, които са на практически стаж в местна фирма в Италия. Групата се придружава от четирима преподаватели от училището, сред които няма пострадали.

По информация на директора на гимназията, която също пътува с групата, двама от младежите вече са изписани. По-късно тази вечер или утре сутрин се очаква да бъдат изписани още трима от учениците. По-тежко е пострадал един ученик, който е с наранявания в областта на долните крайници без опасност за живота“, казват още от Външно.

Почетният консул на България в Болоня Франко Кастелини тази вечер ще посети болниците в района, където са настанени българските младежи заедно с преводач от български език, за да получи по-изчерпателна информация за състоянието на учениците.

Установен е контакт с родителите на децата.

Генералното ни консулство е в постоянен контакт с местните полицейски власти и службата на гражданска защита, както и с болничните заведения, в които са настанени пострадалите ученици. Мисията ни е в готовност да окаже и необходимото съдействие на място.

Български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на дежурния телефон за спешни случаи на Генералното консулство: 00393337826043 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!