Прокурори са влезли по-рано днес в офисите на фирмата „Булмаркет”, чиито цистерни дерайлираха в село Хитрино. Появи се и информация, че в офисите на фирмата е имало пожар.
„Намираме се пред "Булмаркет". Не се виждат пламъци, не се усеща дим. Буквално преди минути шефът на пожарната в Русе Димитър Павлов е потвърдил в телефонен разговор, че на покрива на едно от помещенията са горели остатъци от слънчогледови семки”, предаде репортер на Нова телевизия.
 
Според наличните данни, фирмата се занимава и с търговия биодизел.

Пожарът не е прецедент. Случаят със запалването на слънчогледови семки се е случвало и друг път – версията е самозапалване. В момента не се вижда нещо да гори. От пожарната обаче са потвърдили, че е имало пожар и има екип на място. 

Фирмата, чиято цистерна взриви Хитрино, е "Булмаркет" ДМ ООД. Тя е 100% частна компания, регистрирана през 1996 г., пише на сайта на компанията. 
Основната й дейност е търговия с горива на едро, която се осъществява от търговските бази на дружеството в Свободна зона (г. Галац) и град Гюргево, Румъния, както и от базите в градовете Русе и София и от акцизните данъчни складове в Пловдив, Бяла, София и Кюстендил.

Справка в търговските регистри сочи, че към момента дружеството има два залога в банка за по 20 млн. лева. Средствата са отпуснати за разширяване дейността на компанията. 

ОЧАКВАЙТЕ ЕКСКЛУЗИВНИ ПОДРОБНОСТИ ЗА СТРАШНАТА ТРАГЕДИЯ В ХИТРИНО В БЛИЦ!