Скандалът около внезапната смърт на подполковник Пламен Пацов от военното поделение в Благоевград, който издъхна час след посещението си в Спешен център, се разраства. Днес следобед полиция влезе в Спешно отделение и започнаха разпити на персонал и дежурни екипи, предаде struma.com. Разследването е по искане на прокуратурата, която днес сутринта директорът на МБАЛ Благоевград д-р Митев информира за случилото се. 

Подполковникът почина часове, след като е пристигнал в Спешно отделение с оплаквания от болки в гърдите, придружавал го стажант от медицинската академия в Стара Загора.

Третокурсникът използвал ангажираността на дежурната лекарка в момента и сам направил кардиограма на Пацов, с когото били приятели. Разчел я, решил ,че на военния му няма нищо и си тръгнали двамата. Час по- късно подполковникът издъхнал. Това установи разследването на ръководството на болницата. 

Дежурната лекарка твърди, че въобще не е виждала пациента, а медицинските сестри пък са категорични, че са направили забележка на стажанта, който обаче нахално пренебрегнал това и си свършил работата. 

Това бе резултатът до днес около обяд.

Следобед болничният шеф Митев открил стажанта и разговарял с него. Той направил опит да прехвърли вината върху дежурната лекарка, уж и бил казал, но не му обърнала внимание. Резултатът от цялата тази бъркотия е един човешки живот.

Подполковник Пламен Пацов си отиде без време, причината е белодробна емболия, твърди лекарят направил аутопсията. Медицинските сестри коментират под сурдинка, че кардиограмата е разчетена и от техен колега, който се мотал по двора и явно точно той е окуражил стажанта да направи сам кардиограмата, той също е помогнал в разчитането, а сега се шушумигосва и крие.

Стажантът бил мистериозна фигура, идвал доброволно в отделението, нямало изпратено писмо от академията, че трябва да е на стаж в Спешното, разхождал се с лаптопа си, гледал интересните случаи и така се вклинил в отделението. Обаче днес стана ясно, че никой не го знае, нито кой е, нито от къде идва.

Следобед полицаите иззеха записите от 4-те охранителни камери вътре в отделението, тази вечер записите ще бъдат изгледани, а утре вече ще е ясно кой в колко часа е дошъл, какво е направил, с кого е говорил, а дотогава можем само да се надяваме, че виновникът за това безобразие ще излезе на светло.

Този път Спешното отделение в Благоевград е в центъра на невиждан до момента скандал. Кой допусна чужд човек да влезе в шокова зала и да прави кардиограма, кой си позволи да пусне човек с болки в гърдите и тежко състояние да си отиде у дома?!

С подобни оплаквания хората биват оставяни с часове под наблюдение. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!