Няколко смущаващи факти в биографията на българския Фетуллах Иван Костов продължават да пробождат душите на демократичната общност в България. Става въпрос за забуления в секретност престой в Съветския съюз на идеолога на разбойническата приватизация в България.
И понеже Прокопиев никога няма да се осмели да попита политическия си баща за мрачните петна в миналото, ще го направи БЛИЦ.

Малцина сигурно знаят, че до 1969 г. Иван Костов е работник в Слаботоковия завод в София. Приет е за редовен студент и през 1974 г. се дипломира със специалност ”Политикономия”.
Започва работа като началник „Планов отдел” в завод за преработка на хартия.
През 1982 г. завършва вечерно висше образование в СУ ”Св. Климент Охридски”.

В периода 1981 – 1982 г. Иван Костов е слушател в Института за повишаване на квалификацията в Москва. Като свободен аспирант защитава дисертация на тема „Икономически растеж: структура и фактори в производствената сфера” и става кандидат на икономическите науки.

След Москва Костов работи като асистент във ВМЕИ „Ленин”, катедра ”Политическа икономия” на Центъра по идеологически дисциплини. През 1985 г. защитава докторат по икономика и е назначен на работа като научен консултант в Научноизследователски институт по „Прогнозиране на социално – икономическото развитие на България”. 

През 1988 и 1989 г. Иван Костов упорито прави опити да стане член на БКП.

Във връзка с партийната му кандидатура той е проучван от Държавна сигурност и тръгват слухове за негови идеологически отклонения. Проф. Илиев – ръководител на катедра „Политикономия”, където Костов е асистент, казва: „Иван Костов е политикономист с твърде солидна подготовка. Той познава много добре произведенията на класиците на марксизма-ленинизма и е убеден марксист и защитник на нашата социалистическа система”.

В края на 1989 г. и началото на 1990 г., когато вече е създаден Съюзът на демократичните сили, в партийния вестник ”Работническо дело” Костов публикува две статии, в които съветва БКП как да елиминира опозицията.

Само няколко седмици по-късно Костов пребоядисва убежденията си от аленочервени на морскосини.

Съществуват множество доказателства, че Костов е личният избор на Луканов за лидер на опитомената от БКП опозиция.

Костов е направил впечатление на БСП още като икономист. Статията му „Анатомия на илюзиите” е отпечатана в списание ”Отечество” на 11 юли 1989 г. и има широк отзвук. Тя е публикувана само няколко месеца преди преврата и е използвана от Андрей Луканов в доклада, изнесен на 13 юли 1989 г. на разширено заседание на Политбюро на ЦК на БКП. Това е приносът на Иван Костов в борбата на реформаторите в БКП. Очевидна е връзката на Иван Костов с Андрей Луканов и БСП.


С решаващото участие на Костов "синята идея" бе напълно изпепелена. Останаха милионите в банковите сметки на неговите момчета, които превърна от сервитьори в туристически босове и собственици на предприятия.

Именно по времето на Костов селското момченце Прокопиев се превъплъти в собственик на част от най-апетитните български предприятия "Каолин" и винпром "Дамяница". Смени пуловерите с маркови костюми.

Розовите петна по бузите му обаче останаха. Останаха и белите петна около 2-годишния престой на политическия му баща Костов в Съветския съюз. Това е най-съкровената тайна, заключена между него и кукловодите му.

Връзка, която ще бъде разплетена в най-скоро време. Защото Луканов не е отнесъл всички тайни на Костов в отвъдното.

Именно от това треперят Костов и Прокопиев! А кошмарите им ще оживеят въпреки всичките им опити да заблуждават общественото мнение с безумни конспиративни теории за дългата ръка на Москва!

Ивайло КРАЧУНОВ

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ!
 

Скъпото уиски няма да заличи кошмарите...