Имоти за над 1 млн. лв. притежава скандалният шеф на ВКС Лозан Панов, който не спира да сее интриги от поста си и да клати държавата, установи проверка на БЛИЦ. Той се превърна в брънка от опита за пуч срещу властта преди няколко месеца, когато подкрепи опозорения вече бивш правосъден министър Христо Иванов в скандала с фалшивото становище на ЕК за главния прокурор Сотир Цацаров. Сега отново се опита да сее раздор, привиждайки къртици и доносници във ВСС, все едно говори за мафиотска структура.

Панов не спира да позори поста си, да говори за задкулисие и да призовава обикновените граждани „Стига вече”, причислявайки се към тях. Самият той обаче е всичко друго, но не и обикновен българин, показва финансовата му справка. Едва ли са много сънародниците ни, които на 43 години притежават куп имоти, чиято пазарна стойност надхвърля 1 млн. лв. Друг е въпросът, че Панов и семейството му са ги купили на подозрително ниски цени.

Такъв е например случаят с една от последните му придобивки – вила с двор от цели 480 км. м. във Варна, която „честният” съдия купува преди 2 години за едва 26 хил. лв.! Дори бегла справка сочи, че пазарната й стойност е поне 4 пъти по-висока и към днешна дата, въпреки спада на цените на недвижимите имоти в последната година.

Не по-малко странна е сделката, която прави в бума на пазара през 2008 г. вторият му баща – Йордан Панов, който го е отгледал, след като днешният шеф на ВКС губи истинския си баща едва 4-годишен. Става дума за парцел в Банкя от над декар – 1190 кв.м., който струвал едва 88 хил. лв. Сега без проблем може да го продаде за минимум три пъти повече. При това най- младият шеф на ВКС в историята има още куп имоти – 6 апартамента в София, вила на морето, магазин, гаражи и парцел и два нови семейни автомобила. В допълнение Панов и родителите му имат и сочни банкови влогове – над 150 хил. лв.

Те се водят на името на родителите му, но не е ясно какво е имотното състояние на бившата съпруга и дъщерята на магистрата, която е вече голяма и е завършила немската гимназия. Лозан Панов е разведен от години с първата си и единствена законна половинка, а според слуховете в гилдията виновникът бил той, тъй като жена му не издържала на многобройните му изневери. Тя му била толкова бясна, че след развода дори не искала да чуе да му отстъпи макар и частични родителски права над дъщеря им.

Шефът на ВКС и до днес имал славата на женкар, който сменя често любовниците си, които привличал с щедрост и пръскал по тях купища пари, по негови думи изкарани честно с лекции и заплати.

„Едва ли магистратската заплата може да ти стигне да живееш като баровец, през седмица да си с различни млади хубавици и да посещаваш най-луксозните ресторанти в София и по морето, и да не се спираш от скъпи почивки”, коментират бивши колеги на Лозан Панов от Върховния административен съд.