Поредицата от репортажи на „Господари на ефира”, в които се разкриват корупционните практики на организирана банда, с център НАП, която рекетира бизнеса, продължават. 

Разследването разкрива схема за рекет от страна на данъчни служители срещу собственик на неголяма фирма.

В схемата са Стефан Лозанов, главен публичен изпълнител в НАП, адвокатка, бивша служителка на НАП и още длъжностни лица. 


Наглостта на данъчните е толкова голяма, че един от тях си изпраща банковата сметка, за да получава подкупите по банков път. Потърпевшият Хюсеин Колаксъзов разказва за постоянния натиск срещу него и постоянното даване на пари - 200, 300, 1000, 3000 лева. 

Причината за подкупа - данъчните идват на ревизия и запечатват фирмата му, блокират му банковите сметки и той не може да работи. 

„Оставете ме да си поема въздух, поне половин или една година“, изплаква бизнесменът. 

От НАП обявиха ,че не одобряват такива практики и ще съдействат за разкриване на случая. Росен Бъчваров, говорител на НАП, съобщи, че скандалният данъчен Стефан Лозанов вече не е служител на приходната агенция.

А какво казват от НАП по случая може да видите ТУК!

БЛИЦ припомня, че вчера пред медията ни шефът на „Господарите“ категорично заяви, че „Трябва да има арести за разкритията ни за НАП! Много медии се направиха на ударени“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!