Прогнозата за времето до края на октомври е за предимно слънчево време с максимално температури между 15° и 20°. Днес ще бъде предимно слънчево, но ветровито – ще се усили вятърът от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 21° и 26°.
През почивните дни вятърът ще отслабне, ще остане предимно от северозапад. В събота над Източна България и планините ще има повече облачност, възможни са и изолирани слаби превалявания, съобщава bTV. Дневните температури ще се понижат, по-съществено в Източна България.
 
В неделя и през първата половина от следващата седмица ще е без валежи. В много райони ще преобладава слънчево време.  Минималните температури ще бъдат най-често между 5° и 10°, а максималните – в много райони над  20 градуса. Съществено ще е затоплянето и в планините. На места в Дунавската равнина и Горнотракийската низина ще има условия за сутрешни мъгли.
 
Повече облачност и постепенно понижение на температурите ще има през втората половина на седмицата, когато и вятърът ще се ориентира от изток.

В периода  от 22 до 24 октомври  има повишена вероятност за превалявания и захлаждане. После се очакват няколко спокойни дни с повече слънчеви часове около и след обяд и с по-високи температури.

В края на месеца отново има вероятност за валежи и понижение на температурите.Какво ще е времето по дни и часове вече може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ще ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната.