Искам да поднеса искрените си съболезнования за загиналите. Не мога да опиша съжалението си. Не очаквам хората да ме разберат, но искрено съжалявам. Искам и вярвам, че ще прецените адекватно. Искам хората, които са в болница, да оздравеят. Тези думи през сълзи произнесе Цвета Таскова, която е шофирала реното, ударило автобуса на магистрала “Тракия” в петък.
Тя се обърна с тях към състава на Софийски окръжен съд, който гледа мярката й за неотклонение. Адвокатът й помоли за по-лека мярка за неотклонение, тъй като престъплението, за което е обвинена, е неумишлено, няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление, пише "Труд".Прокуратурата пък настоява Таскова да остане зад решетките, тъй като преди години е била наказана, след като шофирала с 1,1 промила алкохол в кръвта.

От пледоарията на адвоката й стана ясно, че 28-годишната жена, обвинена за трагедията на магистрала "Тракия", имала шест години златен талон към шофьорската книжка. Тя се разделила с него, след като била хваната преди две години подпийнала за волана. 

Тежащото не повече от 55 кг и висока eдва 150 см момиче беше доведено в съда под засилена охрана от седем служители на министерството на правосъдието. Въоръжените мъже зорко следяха 28-годишната девойка да не избяга от съдебната зала, пише "Монитор". 
 
Магистратите ще се произнесат в 17,45 часа. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ