Служители на ГДНП и СДВР проведоха успешна операция по задържане на лица, разпространяващи наркотици, съобщиха от МВР. След постъпила оперативна информация, около 16,30 часа на 16 февруари, на ул. „Суходолска“ преди кръстовището с „Околовръстен път“, криминалистите задържали В. Т. (23 г.) и 21-годишен от Кюстендил, минути след като двамата мъже си закупили дрога.
Последвал личен обиск и претърсване на автомобила, с който са се предвижвали. Във В.Т. е намерен полиетиленов плик с кафяво прахообразно вещество, реагиращо на хероин, както и електронна везна.
 
В хода на операцията, на територията на столицата били задържани и двамата дилъри - Д. С. (34 г.) и 27-годишната Ц. Д. При обиск у нея е намерена топка, опакована в полиетиленов плик и цветно тиксо, съдържаща по думите й хероин и марихуана. В обитавано от мъжа жилище криминалистите открили електронна везна и остатъци от прахообразно вещество с кафеникав цвят, 6 мобилни телефона и пластики за банкови карти. а на адреса на Ц. Д. - голям брой бучки и полиетиленови пликове с хероин и електронна везна.
 
По случая е образувано досъдебно производство по описа на СДВР за престъпление по чл.354 а, ал.1 от НК. Иззетият хероин е с общо тегло 215 г, а марихуаната - 11, 65 г.
След доклад в Софийска градска прокуратура, на Ц. Д., Д. С. и В. Т. са повдигнати обвинения.