Жесток скандал се разрази вчера в Специализирания наказателен съд, след като магистратите неочаквано оправдаха напълно сочения като страховит магистрален бандит Емил Милев-Крокодила. Милев и останалите трима от бандата за магистрални грабежи бяха напълно оправдани от съдия Стоян Тонев в късния следобед вчера след продължила две години и половина съдебна сага, пише „Телеграф”.

След като чуха решението на съда, Крокодила и останалите подсъдими заръкопляскаха бурно. Мярката на бандита, който до вчера търкаше наровете в ареста, бе изменена в най-леката – „подписка”. Така, ако не бъде задържан за друго престъпление, от днес то вече е свободен човек.
 
Минути след еуфорията, която бе обзела подсъдими и адвокати, съдебните заседатели от състава, постановил присъдата, започнаха да се прегръщат и целуват с част от оправданите. „Успех в живота, напред и дано никога не се налага да стъпвате тук отново тук”, бе пожеланието на една от заседателките. Друг възрастен член на състава също горещо се ръкува с тях и им пожела успех. Сцената се разигра на паркинга пред спецсъда на столичната ул. „Черковна”.

Заедно с Крокодила подсъдими по делото са Лазарин Лазаров, Едуард Павлов и Мартин Димитров. Като част от бандата прокуратурата сочеше и Димитър Митрев-Богровеца, който бе убит след престрелка с полицията след един от грабежите. Екшънът се разигра в средата на декември 2009 г. Именно тогава Крокодила успя да избяга и се укриваше в продължение на 4 години. Той бе заловен при полицейска спецоперация в края на 2013 г. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!