Новият член на Управителния съвет на "Левски" Станислав Ангелов е изключително пестелив откъм изказвания. При Ангелов водещ е разумът, а не емоциите. През последните дни около "сините" се разгоряха множество въпроси, свързани с феновете, траснферите и клубната политика. Най-четената новинарска медия настоятелно потърси Ангелов за интервю. Ето как спортният директор на "Левски" отговори на въпросите на управителя на БЛИЦ Ивайло Крачунов.
- Г-н Ангелов, защо клубният сайт на „Левски” не поставя автентичната емблема на ЦСКА преди „вечното дерби”?

- Да ви кажа честно, наскоро прочетох, че дори Емил Костадинов не е припознал новосъздадения отбор, който играе на стадион „Българска армия”.

Напълно естествено е в „Левски” да имаме дилема относно този въпрос.

- Какво мислите за позицията на тръст „Синя България”, че „Левски” трябва да приеме на стадион „Георги Аспарухов” мача с ЦСКА-София?
- Надявам се отговорните фактори да удовлетворят  желанието на феновете.
 
Всички ние обичаме нашия дом.
 
- „Левски” постигна 7 поредни победи. Каква развръзка очаквате в мача срещу „червените”?
 - Очаквам да затвърдим доброто ни представяне.

-Защо има толкова голям отлив на публика не само на „Герена”, но и на голяма част от стадионите в България?
- Като цяло смятам, че нивото на българския футбол се занижи прекалено много, тъй като отношението ни към младите и работата в школите изостава в сравнение с тази в европейските отбори, които ние искаме да побеждаваме.  Но лично аз забелязвам, че в последно време започнаха да се строят стадиони, спортни зали и бази, което неминуемо ще доведе до подобряване на резултатите в най-близко бъдеще.
 
- Вие бяхте избран за член на новия управителен съвет. Каква е визията Ви за управлението на „Левски”?
- Определено имам ясна визия за развитието на „Левски”, но тя ще бъде представена само и единствено пред Управителния съвет и собственика на клуба.
 
- По какъв начин промените в скаутското звено ще се отразят на трансферната политика на клуба?
 - Много  неща се изписаха и коментираха във връзка със селекцията, но истината е, че ние засега се справяме добре.
 
 Появиха се спекулации относно дадени играчи, които държа да изясня. Един от тях е Емил Гъргоров. Откакто аз съм спортен директор, никой от клуба не е предлагал договор на Бадема. Темата за привличането му никога не е била обсъждана, както и много други.
 
- Справедливи ли са медийните нападки към Андрей Желязков?
 - Според мен не са справедливи, тъй като всеки един футболист, който сме привлекли с негово желание и съгласие, е бил одобрен от мен и треньорското ръководство.
 
 Например Симон Санберг за нас е млад и перспективен играч, който в момента е на лагер с националния отбор на Швеция.
 
 Имаше и български играчи, които бяха привлечени по настояване на треньорското ръководство, което аз бях длъжен да подкрепя.
 
 Родолюбец съм, вярвам в българите и предвид финансово изгодните условия за „Левски” смятам, че привличането им е правилно.
 
- Защо няма представител на феновете в новото ръководство на клуба?
- Аз отговарям само за спортно-техническите въпроси в „Левски”.
 
- Феновете принудиха богат и възпитан човек като Румен Чандъров да се оттегли от „Ботев” (Пд). Смятате ли, че евентуална реакция на недоволни сини фенове би довела до подобни събития в „Левски”?
- Феновете на „Левски” обичат и подкрепят клуба докрай и аз лично вярвам и се надявам, че до такива крайности като тези в „Ботев” няма да се стигне.
 
- В България прехвърчат толкова много стрели между футболните президенти. Ще доживеем ли времето, в което собствениците на клубове сядат един до друг в ложата по време на срещите на отборите им?
 
- Аз смятам, че по този въпрос нещата през последно време се подобряват. Все повече интелигентни и успели хора влизат в управлението на българския футбол. Надявам се тази положителна тенденция да продължи, за да придобият българските клубове европейски манталитет.
 
- Петър Хубчев замени Ивайло Петев начело на националния отбор. Положителна ли ще бъде промяната?
- Смятам, че за този момент това е добър избор. Хубчев е много принципен и държащ на дисциплината човек.
Надявам се, че поставянето му начело на националния отбор ще допринесе за по-успешното представяне на България.

Интервю на Ивайло КРАЧУНОВ