"Обади се и на татко и му кажи, че почваме, повече няма да му се обадя, тези последни думи на загиналия по време на учения в Сливница, благоевградски войник, редник Николай Тошев, си спомня днес приятелката му Теди, пише Struma.com.

Сякаш Николай, който всички познават, като слънчево и прекрасно момче, е предусещал смъртта си.

Той загина, докато премествали картечница от един камион в друг, тя гръмнала и убила на място младото момче. Прокуратурата започна разследване, военна полиция също. Как се стигна до този жесток инцидент, има ли виновни, защо картечницата е гръмнала, след като по време на обучение, би трябвало да няма патрони, които да застрашават живота на войниците?! Въпроси, на които в Благоевград ,близките на момчето се надяват да получат отговор.

Трети ден трупът на Николай не е предаден на близките му, за да се сбогуват и простят с него. Днес отново те заминаха за София, за да го приберат, но прокуратурата все още не го освобождава.

Баща му е разтърсен, ридае безутешно: Да си бях отишъл аз, или баба му, която е на 93 години, защо няма ред в тая смърт?! Майката на Николай е починала отдавна и той е имал единствено баща си, с когото били много близки. Има ли мистерия около смъртта, питат хората, убийство ли е, или е нелеп инцидент, заради нечия престъпна безотговорност.

Все пак виновни за тази смърт трябва да има, онези, които заведоха на учение млади момчета и допуснаха едно от тях да си отиде завинаги, трябва да понесат отговорността си. Иначе във военното поделение в Благоевград очакват колегата си, освободена е зала, където той ще бъде положен, за да бъде изпратен с военни почести в последния му път, пише в заключение Struma.com.