Кюстендилецът Димитър Скендерски, който е бивш фотограф и основател на зеленчуковата борса в жк „Дружба“ в София, използва интернет технологиите, за да си търси половинка, с която да изживее остатъка от живота си и да не е самотен. „Чувствам се самотен, търся си другарка на възраст от 18 до 55 г.", пише 60-годишният мъж на страницата си във Фейсбук.
„Преди 5 г. почина съпругата ми. Оттогава се чувствам самотен. Имам три деца, но всеки си е хванал пътя в живота. Виждаме се веднъж в годината. Едната ми дъщеря е в Англия, другата живее в село на 4 км от Кюстендил, но от работа няма време да ме навести. Синът ми върти търговия със зеленчуци на борсата в жк „Дружба“ в София, няма време да се обърне от работа.

Аз съм един от основателите на борсата. Първо продавах зеленчуци на пазара в София, но разни инспектори много ни гонеха и с няколко търговци създадохме тържището. Събрахме се всички търговци в Сдружение „Авангард“. Бях млад, имах другарка до себе си и работехме здраво. Отгледахме три деца. Сега съм сам. Няма с кого да си продумам дума, като съм вкъщи.

Обработвам 2 дка градина в двора на вилата. Чувствам се добре, но самотата ме мори. Сигурно Господ ме наказва. Когато бях на 19 г., бях влюбен в едно момиче от родното ми село Грамаде, община Дупница. И тя ме обичаше много, но беше малка, в 6 клас.

Роднините й бяха против нашата дружба, щяла да учи. Аз реших да не й преча в живота и се разделихме, но вече над 40 г. я нося в сърцето си. Не мога да я забравя. Обичах и покойната си жена, но споменът за другата ме изгаря още. Целунал съм я само два пъти, но ми остави диря в сърцето за цял живот. Не желая да спомена името й, тъй като е семейна, да не й развалям семейството. Чух от нейни роднини, след като се разделихме, че и тя е страдала много от нашата раздяла…

Сега съм самотен и си търся другарка. Търся жена, която да е хубава. За мен красотата значи да е слаба, добра и да не говори много, да не е бърборана“, разказа пред struma.bg Димитър Скендерски.

Той има само няколко години държавна работа по времето на соца. Работил е като професионален фотограф, преди да стане едноличен търговец. Преди 1989 г. държавата даваше възможност да се работи частно, като се плащаше годишен патентен данък.

Освен с отглеждане на зеленчуци сега 60-годишният мъж разнообразява времето си с риболов по река Струма, която минава покрай Шишковци. В зеленчуковата си градина отглежда чушки, домати, боб. Скендерски се похвали, че миналата година е добил 30 кг зрял боб, който стигнал три метра височина.