Шофьорът на Юнион Ивкони, който предизвика меле в Бургас малко след 15:00 ч. днес, е бил пиян. Това твървдят отлично информирани източници, цитирани от "Флагман".

След инцидента на бул. „Стефан Стамболов“, дошлите на място екипи на полицията са тествали с дрегер водача на автобуса. Апаратът отчел 0,48 промила алкохол в кръвта. 

Автобусът се е движел по направление Плевен – Бургас. По разписание тръгнал от Плевен в 08:30 ч. Ако шофьорът не се е почерпил по време на път, това означава, че той седнал зад волана кьоркютук пиян рано сутринта, а съдържанието на алкохол в кръвта се е редуцирал драстично за 6 часа пътуване, коментираха запознати. Все пак му е взета и кръвна проба за анализ.

Недопустимо е шофьор, превозващ десетки пътници, да шофира пиян, дори и количеството на алкохол да не е толкова голямо. Той излага на риск не само собствения си живот, но и на пътниците.

При инцидента са ранени шофьорът на Фолксвагена  - бургазлия на около 30 години, който е с травма на главата, както и спътникът му – с травми на гърба. Те са настанени в УМБАЛ, състоянието им е добро.