12-годишната Клеопатра от русенското село Ветово се продава за 100 000 евро. Снимката й е публикува в разградска Фейсбук група за продажба на вещи. Това предизвика вълна от недоволство.
 

Пред камерата на Нова телевизия обаче майката на Клеопатра Мария Парушева набързо скърши мерака на богатите педофили като заяви, че това е детска шега. Момичето не се продавало.

Обявата е от профил с име „Принцесата на тати“ и информира, че срещу 100 000 евро детето може да бъде купено с цел брак.

След като обявата предизвика вълна от недоволство, бе свалена от социалните мрежи, а отдел „Закрила на детето“ се самосезира.
Клеопатра живее с майка си и баща си. Детето има още трима братя и сестри. Всички знаеха за случката в социалните мрежи.
„Тя на шега си пуснала обявата. Аз нищо не знаех“, каза Мария Парушева.

„На 21 години трябва да е, за да може да я продам. Има и такива, които продават 12-годишните си деца. Ние не правим такива неща. Когато ще е голяма, тогава може. Как ще продаваме малко дете? Смешна работата е!“, коментира майката на Клеопатра.
„Как ще я продам? Аз акъл имам ли?“, повтаря тя.

Шефката на Дирекция „Социално подпомагане“ Яница Рачева пък каза, че вече е извършена проверка.

„Посетихме детето и проведохме разговор с родителите. Установи се, че с тяхно знание дъщеря им е публикувала снимка във фейсбук. Това е детско забавление. Не е срещнала техния укор. Била е подкрепена донякъде за това, което прави“, заяви Рачева.

Детето ще бъде насочено да ползва като социална услуга психологическа помощ в Община Ветово.