Скандален случай на лекарско безхаберие и яд, че някой си е позволил да  притеснява дежурният екип, бе съобщен на телефон 112. Сигналът е дошъл от Симитли. Потърпевшите  от спешната среща с лекаря са Марин Костев и съпругата му 29-годишната Маргарита, съобщава struma.com.
В четвъртък вечерта  Маргарита, която е майка на 6-месечно бебе кърмаче, се почувствала зле, силно главоболие принудило младата жена да се гърчи и превива от болки, в същото време била в ежемесечно неразположение, със силен кръвоизлив. 
 
Уплашен младият съпруг позвънил на тел. 112."Обясних им, че жена ми е много бледа, че губи кръв, че има страшно главоболие и те изпратиха линейка. Линейката дойде за около 10 минути. Посрещнах с нетърпение доктора, един нисък, които съм виждал тук, в Симитли, но дори не разбрах името му. Лекарят дойде и ме попита какво е пила жена ми като лекарства. Обясних, че е взела аналгин за главоболието ,на което той започна да ми се кара :Дай да видя хапчето ,къде е опаковката? Тъй като имахме само едно хапче аналгин, не успях да открия къде съм хвърлил опаковката, а лекарят продължи да пита,къде ,та къде е.
 
Когато му казах, че не го намирам, но знам, че е аналгин ,той както си бе отворил чантата да извади нещо, така я затвори каза: "Вие с мен ли се е.... те, спокойно, няма да умре" и си тръгна. Гоних го по стълбите, молих го да се върне, но даде знак на шофьора на линейката и тръгнаха с мръсна газ. Какво му стана на тоя човек, питам аз. Сега е късно, кажете какво да правим, ако със жена ми се случи нещо.
 
Отново се обадих на 112, обясних им как се е държал лекаря, те ми казаха да си пусна жалба и с това приключи и тяхната помощ", разказа с треперещ   глас Марин Костев. "Не успял да разбере името на човека ,положил Хипократова клетва, но записал номера на линейката с надежда,че това ще му помогне да се разбере кой е лекарят.

Линейката е с номер  Е 48 34  ВТ.