Жителите, строителните работници и охраната на 18-етажния блок 76 в бургаския жк. "Лазур"все още са в потрес от въртящите се в медиите кадри със смъртоносното видео, пише "Флагман".
Клипът, за който БЛИЦ ви съобщи, се завъртя снощи и от него се вижда как двама тийнейджъри се намират на покрива на саниращата се в момента жилищна сграда - една от най-високите в морски град - точно 50 метра.

Днес журналисти дойдоха на място, за да видят дали е възможно по стълбата, която представлява вертикална опора за напречната част на скелето, е възможно да се качат двамата.

От стъпало до стъпало имало около 50 см разстояние, а разстоянието между самата колона и стената на блока е 1 метър. Пълна мистерия е как са се покачили до горе двете момчета.

"Такъв чатал-почти шпагат може да има гимнастик или само акробат, за да изкачи 50 метра. Убеден съм, че това са хора, които се занимават активно със спорт и са си търсели белята и на други подобни места", каза пазачът на обекта Иван Недев.

На 9 септември, събота, когато се предполага, че е заснет клипът Недев е бил на смяна на свечеряване. Неговата задача обаче е не да обикаля целия обект, а да следи района около строителната площадка, където са разположени скъпите материали за санирането. 

Човекът показа и последните две кутии лепило за заздравяване на циментови повърхности, с каквото лепило няколко часа по-рано е бил залят целият покрив, след което работниците са се оттеглили.

Цяло чудо е, че двамата търсачи на силни усещания, стигайки до горе с катерене, са оцелели. На покрива ги очаквало разлятото само час преди това лепило. Имало е опасност да останат залепнали там завинаги заради изключителната здравина, която създава химическото вещество върху повърхността.

От Окръжна прокуратура казаха, че нямат основание да издирват двамата младежи за извършеното преди няколко дни дръзко селфи. Деянието им не подлежи на наказателна отговорност.

Случаят и фирма "Арстрой 1" не носят отговорност за постъпката на двамата ненормалници, тъй като конструкцията, по която са се качвали е вън от загражденията и района, в който се работи в момента.

Пазачът от охранителната фирма отговаря само за кражби от скъпите строителни материали на площадката.