Досегашния директор на полицията в Търговище комисар Станимир Парашкевов днес официално получил заповедта си за освобождаване от Милчо Енев – зам.- директор на националната полиция. Той си тръгнал със сълзи на очи, след като чул, че го уволняват за слаби резултати.
„Право е на министъра на вътрешните работи да си избира екипа, с който ще работи. От мен не сте чули и няма да чуете дума срещу системата на МВР“, казва Парашкевов пред сайта “Топновини”.Той обаче не скрива, развълнуван до сълзи, че си тръгва обиден от поста. „Освобождават ме за слаби резултати. Оставям без коментар какви са резултатите на Дирекцията. Има поговорка, че когато цифрите и фактите говорят, и боговете мълчат“, казва още той.

Наследникът на Парашкевов Георги Николов е роден на 23.08.1957 г. в гр. Кочериново, Кюстендилска област. Има висше педагогическо образование. Започва работа в системата на МВР през 1983 г. като разузнавач в отделение “Криминално” в Окръжно управление на МВР. Бил е началник на отделение Криминална полиция” в общинското управление на МВР, а по-късно – началник на служба “Полиция” в РДВР-Търговище. Бил е началник на група “Личен състав” в РДВР-Търговище и на сектор “Човешки ресурси” в ОД на МВР-Търговище. За постигнати значими професионални успехи неколкократно е бил награждаван – с “Обявяване на благодарност”, с “Предсрочно повишаване в звание”, с парични награди. От май 2010 г. е зам. директор и началник отдел “Криминална полиция”. /БЛИЦ