Оградата ще е висока с 3 м с телено-бодливо съоръжение. Целият регистрационно-приемателен център ще бъде обграден. До четвъртък всичко трябва да е готово. Това заяви областният управител на Хасково Станислав Дечев в ефира на bTV.
„Нашите искания и посоката, в която работихме в последните месеци, е да го направим затворен тип за всички по-агресивни и семеен тип за останалите”, уточни той.

Стана ясно още, че предстои днес да бъдат преброени бежанците в Харманли. Част от тях ще бъдат разселвани из други центрове.
Шефът на лагера, Димитър Захариев каза, че обстановката към този момент е спокойна. „Центърът се връща към нормалния си живот. Това, което знаехме е, че имаше напрежение, но какво конкретно ще се случи, не ни беше известно”, посочи той.

„Оградата гарантира спокойствие, както на тези, които са заградени вътре, така и на тези отвън. Към този момент работят много лекари в лагера, така че всеки, които има нужда от помощ, ще я получи.”, посочи още той.

Към момента всички помещения в лагера са заети по различни натоварености. „Щетите са в администрацията и столовата и новия приемателен офис”, обясни още той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!