Да, разпитваха ме вчера в ДАНС. Не знам да има арестувани, аз не съм. На работа съм. Знам, че е разпитван и главният архитект Константин Атанасов и  наемателят на заведението в сградата на общината Николай, но нямам идея него за какво са го викали. Може да е заради някакви оплаквания, нямам идея.

 Това коментира пред БЛИЦ председателят на ОбС Асеновград Светлозар Шуманов. Агентите са го разпитвали за един даден от местния парламент ПУП, където бизнесмен ще строи кооперация. Питаха ме защо толкова бързо е минало това решение, аз им отговорих, че това става, когато инвеститорът бърза да строи. Там документацията е изрядна. Разпитваха ме също така за заема от 9 милиона лева, който е временен и който теглихме, за да имаме средства да оперираме по големия воден проект, който е европейски.

Докато чакаме средствата по проекта да дойдат обаче трябва да имаме такива, за да извършваме плащания, коментира още Шуманов. Както БЛИЦ съобщи, вчера ДАНС е привикал на разпит шефа на местния парламент, главния архитект и наемателя на заведението Ники Дявола. Иззета е документация, проверяват се обществени поръчки. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ