След дълги години работа в обувен завод 78-годишният Тодор Крантов най-накрая ще се наслади на заслужена почивка, и то със 7 940 616 лева в джоба! След като 30 години наред играе с едни и същи числа – рождените дати на съпругата си, красивата Елена – както той я нарича, на дъщеря си и сина си, те му донесоха печалба от почти 8 000 000 лева.
Най-голямата сума, която е получавал до момента, е от заплатата си, която по неговите думи „не стигала доникъде“. 

Скромният дядо никога не е напускал пределите на България. Най-далеч със съпругата си са пътували до родното Черноморие. Към днешна дата могат да си позволят да направят дори околосветско пътешествие.

Тодор е веселяк, определя себе си като „дядото късметлия“ и вече на няколко пъти позволява на непознати да го докоснат като коминочистач, ей така – за късмет!

Дядо Тодор се радва на децата си, двамата си внуци и едно правнуче. Сега той ще успее да подсигури тяхното бъдеще, като дори ще могат да си позволят да не работят, а просто да си харчат парите! Къщата в Съединение е единственото, което семейството на дядо Тодор има, но сега той мисли да купи два апартамента и леки коли за внуците си. Казва, че все още не може да осъзнае случилото се, но има една мечта – да бъдат здрави. След години без никакви спестявания „дядото късметлия“ е спокоен, че финансовото състояние на поне две поколения напред е осигурено.

Тодор вече успя да почерпи голяма част от своите приятели от родния си град с домашна гроздова ракия, а за десерт – вкусна милионерска торта!