Бургаската полиция задържа изпечения измамник Станимир Стефанов, по прякор Доктора, съобщава Флагман. 41-годишният рецидивист едва излязъл от затвора и отново започнал да върши престъпления. Само за месец и половина Доктора излъгал 4-ма човека, представяйки се за данъчен служител и охранител в частна болница. 

На 31 март той измамил 53-годишна бургазлийка от жк „Лазур”, от която взел сумата от 432 лв., като се представил за служител в данъчната администрация. Той й обещал, че ще разсрочи задължението й и за целта взел въпросната сума, като първа вноска.

Само преди няколко дни в схемите на Доктора се оплел и 36-годишен мъж от руенското село Рожден. Той е измамен в сградата на НАП-Бургас. Тогава мнимият данъчен служител му заявил, че ще помогне за намаляване на наложената глоба, като за услугата му взел 620 лв.

В два от случаите Стефанов се представил за охранител в частно здравно заведение, разположено на територията на жк „Славейков”. Така той успял да измами двама пенсионери, на които взел сумата съответно от 20 и 220 лв. Парите били взети, за да подпомогне прегледа и лечението на измамените.

Припомняме, че до момента Доктора има 14 присъди зад гърба си. Почти всички от тях за измами на възрастни хора. Най-често се представял за адвокат, физиотерапевт, данъчен служител, директор на „Жилфонд” и т.н. Мамеше предимно възрастни, болни и социално слаби хора, като им предлагал да извърши някакъв вид услуга в зависимост от “ролята”, в която се е въплътил.

В началото на 2014 г. той отнесе сериозна присъда за обир на 81-годишна старица. Явно обаче затворът не е успял да превъзпита рецидивиста и малко след излизането си на свобода той отново си припомнил старите навици.