Баба Камена ще бъде погребана в сряда, когато се очаква да се прибере дъщеря й Мариана, която е на гурбет в Италия, пише "Конкурент". Както БЛИЦ съобщи, възрастната жена загина на място вчера сутринта на гара Зверино, блъсната от експресния влак за Горна Оряховица.

Трагедията се случила минути преди 8 часа. Тръгналата да си купи хляб от магазина до гарата, баба Камена така и не успяла да се върне след пазаруването в дома си.  

85-годишната Камена Тодорова вече била пресякла жп линията, когато според свидетели тръгнала да се връща към магазина. Възрастната жена имала проблем със зрението и слуха и не разбрала, че по релсите към нея вече приближава експресният влак „Янтра”.

Машинистът я забелязал и напразно се опитал със свирката да предотврати сблъсъка с жената на линията. Преминаващият транзит през Зверино влак блъснал жената и я изхвърлил извън линията пред очите на зет й Веско, който седял пред жп гарата.

Пристигналият от Мездра екип на спешната помощ само констатирал смъртта на възрастната жена.

Хората от Зверино разказаха, че линията масово се пресича от всички на необозначени места. Само преди три дни загиналата жена отново пресичала линията към магазина и се разминала на косъм с преминаващ в този момент влак.