Почина един от най-известните наши музиканти, който направи шеметна кариера в Турция – Ахмед Джигули. Това съобщиха за 24rodopi.com от музикалната компания в Истанбул, която издаде последния му албум.
Джигули е починал в 21.00 часа в петък в клиника в София. „Имаше проблеми със сърцето и дробовете, наложи се операция. Погребението на певеца ще бъде в родния му град Хасково", поясниха от компанията.

„Благодарен съм на съдбата. Години наред спях в ресторанти, стаички за персонал, но знаех, че трябва да си пробвам късмета в Истанбул. Само със сватби в Хасково, Кърджали и другите места в България нямаше да се случи. Аз съм роден за друга сцена", казва в едно от последните си интервюта, дадено за 24rodopi.com преди месеци, Джигули, който бе от най-продаваните български музиканти и певци. В Турция беше наричан „Кралят на акордеона" и „Човекът, чиято музика е като антибиотик".

Той е роден пред 1957 година. Майчиното му име е Ахмед, през Възродителния процес е преименуван на Ангел Йорданов Капсов. С тези имена остава и по-късно.

Най-известният му хит в Турция беше кючекът „Бинназ".

Ахед Джигули игра е в главната роля на турски сериал – „Нашата улица", гледан от милиони зрители. /БЛИЦ