Улично куче предизвика паника в центъра на Враца. Преди около час квартален пес, подплашен от гръмотевиците, нахлул в един от магазините за дрехи на пешеходната зона, известна сред врачани като Пробива, в района на бившият ресторант „Здравец“ . Животно  бързо се скрило между стоката в обекта.

Продавачката опитала да го изгони, но кучето започнало да ръмжи и да трепери, което уплашило жената и тя решила да извика помощ.

Колежките й от съседните магазини също направиха опити да го подмамят навън, които се оказаха безуспешни.

В крайна сметка след подаден сигнал от репортера на BulNews в общината, на мястото бе изпратен ветеринар от местната управа.

Експертът изведе със сила бездомното куче от магазина, но изплашеното животно успя да се отскубне от ръцете на мъжа и избяга.

Продавачките от близките магазини разказаха, че четириногото често влиза в търговските обекти и се крие в пробните, като всеки път е все по-трудно да бъде изгонен от там.

Живущите в района пък споделят, че напоследък бездомните кучета се множат и са започнали да стават агресивни.
Пред репортера на медията ни общинският ветеринар пое ангажимент, че до три дни всички кучета, които се разхождат по центъра ще бъдат заловени и настанени в приют за животни в града.