Почина д-р Георги Кънчев (75 г.), почетен гражданин на Ловеч. Той е роден на 6 октомври 1942 г. в  Ловеч. Завършва с отличен успех средното си образование в ССПУ „Христо Кърпачев“ (Ловеч) (1960). Учи във Висшия медицински институт (София) и завършва със специалност анестизиология и интензивно лечение, съобщава lovech.bg.

Постъпва на работа като лекар-анестизиолог в МБАЛ „Д-р Параскев Стоянов“ (Ловеч). От 1975 до 2008 г. е завеждащ Отделение по анестизиология, реанимация и интензивно лечение (ОАРИЛ). В продължение на 40 години провежда хуманна лекарска практика, отдадена на опазването на живота и здравето на ловчалии. След пенсионирането си работи като анестезиолог в МБАЛ „д-р Ангел Пешев“ (Тетевен).

Награден е с множество отличия, а на 28 април 2011 г. е удостоен със званието Почетен гражданин на Ловеч за „Съществен принос в развитието на здравеопазването на гр. Ловеч“.

Ръководството на Община Ловеч и Общински съвет Ловеч изказват съболезнования на близки и колеги на починалия.
Поклонението е на 14.01.2018г. от 14.30 до 15.30 часа в храм „Света Троица“ в Ловеч, погребението е на гробищен парк „Стратеш“.