Появиха се нови скандални моменти от деянията на учителката по английски език от пазарджишко основно училище, която бе наказана с „ предупреждение за уволнение“. До това се стигна, след като няколко шестокласници, на които преподавала, подали жалба срещу нея. Децата обвиняват преподавателката си, че ги е обиждала с „говеда“ и ги заплашвала, че ще „изхвърчат от часа“. 

Учениците се оплакали на директорката, а след това подали и жалба срещу преподавателката, която била наказана от училищното ръководство с предупреждение за уволнение. 

Х.К. обжалвала пред районните магистрати в града и те отменили заповедта за наказанието, но Окръжният съд го потвърдил  и отхвърлил иска на учителката срещу учебното заведение. 

Според потърпевшите ученици преподавателката дърпала ушите на децата, дори казала на шестокласничка „ Ти нямаш акъл в главата!“, а също така я нарекла безочлива и безотговорна. Бутнала едно от момчетата и то се ударило в стената, на момиче дръпнала силно ръката и му причинило болка. 

В заповедта е посочено, че госпожата се държала така и в други класове, случвало се да удря, обижда и скубе неведнъж свои възпитаници, също шестокласници. 

Децата споделили пред родителите си за грубото поведение на преподавателката и те подали жалба до директорката. За да се защити учителката обяснила, че не могла да въдвори ред в класа и използвала израза „ Извинете ме, но се държите като говеда“. Тя се оплакала, че не могла да надвика децата и затова им повишила тон, а след като получила наказанието с предупреждение за уволнение, го обжалвала с мотива, че директорката не й показала жалбата от родителите и тя не могла да се защити. Това дало повод на Районния съд да отмени заповедта на школската шефка за наказанието като немотивирана, но на по-горната санкцията е потвърдена. 

Грубото отношение и обидните квалификации, за които учениците свидетелстват, са им причинили освен физическа болка (дърпане на уши, скубане, бутане, блъскане и т.н.) и основателен страх и боязън от следващо подобно посегателство (учениците инстинктивно си крият ушите, когато учителката приближава), което сочи и за нанесена психическа травма, посочват в мотивите си окръжните магистрати. Те определят нарушенията на правата на децата като тежки по своя характер и вредно въздействие, уточнява в. Монитор.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!