Бащата на опасния престъпник Петър Попов-Пъпеша от хасковското село Славяново, който духна от затвора година и половина, преди да излезе на свобода, е бил нещатен сътрудник на полицията, разказват бивши криминалисти, участвали в разследванията на многобройните престъпления на Пъпеша, включително и в залавянията му.
"Беше много честен и почтен човек, но след като синът му тръгна по пътя на престъпленията, се поболял и по-късно почина", казаха още криминалистите, цитирани от Haskovo.net.
 
Както БЛИЦ съобщи, Пъпеша излежава 12-годишна присъда от Хасковския окръжен съд за грабеж от 2007 година. От Министерството на правосъдието съобщиха, че бандитът е обявен за общодържавно издирване.
 
Затворникът не е имал провинения и е бил на облекчен режим. Вчера обаче не се е върнал от работа.
 
53-годишният Петър Попов притежава дълго криминално досие. Първият грабеж е през 2001 г. край хасковското село Тънково в съучастие с Диян Кирев и Христо Ташев нападнали таксиджии от Стара Загора и Любимец. Тримата бяха спипани от полицията и изправени на съд. Пъпеша отнесе 12 г. затвор при първоначален строг режим. 4 г. зад решетките получи Диян Кирев, а третият участник в престъпленията Христо Ташев отнесе тригодишна условна присъда с 5-годишен изпитателен срок.
 
Пъпеша има зад гърба си над 10 въоръжени грабежа. Залавян е многократно, има 4-5 осъждания.

Междувременно "Монитор" съобщи, че таксиджиите в Хасковски регион вече са с повишена бдителност, след като се възроди кошмарът им от преди 10 години. Слухът, че престъпникът е избягал от затвора, ги изправи на нокти. 

До арестуването на Петров по стоянките в Хасково таксиметрови шофьори бяха разлепили листовки с неговия лик. През лятото на 2007-а той беше закопчан от транспортни полицаи във влака за Бургас.