24-годишният Йордан Герцов от Пловдив е изчезнал на 1 октомври и от тогава няма следа от него. Момчето е трябвало да отиде нощна смяна в заведение в квартал „Смирненски”, където е работил като готвач,. Той обаче не се е появил, а работодателката звъннала на майката Спаска Герцова, за да попита какво се случва.
Така майката разбрала, е синът ѝ е изчезнал. Пред БЛИЦ Герцова разказа, че в събота, когато за последно в видяла сина си, Йордан е бил облечен в сини дънки, светло синя блуза и тъмно сив суичър в качулка. 

Спаска разказва, че е подала сигнал в полицията и е търсила сина си с полицията, но до момента от него няма следа.
В събота той е отишъл с майка си до  нейната работа, помогнал ѝ е, но е споделил нещо много притеснително, разказва пред БЛИЦ Спаска.
„Каза ми, че няма смисъл да живее и че само ми е в тежест. Аз много се притесних, опитах се да му обясня, че много го обичам и никога не ми е тежало да се грижа за него. Спаска сподели още, че от 4-5 години момчето било в депресия и 2-3 пъти се е случвало депресията да е особено осезаема, както сега. Нямал приятели, нито пък гадже.

През 2011 г. Йордан отишъл да живее при своя приятелка в Перник. Майка му пращала пари, за да се издържа и да не се комплексира. После обаче се разделил с момичето и от тогава имал такива депресивни състояния.

Преди седмица девойката от Перник писала на Йордан. Майката направила проверка, но момчето не е при бившата си любима. Тя разказа, че синът ѝ има не леко детство. преди 14 г. баща запалил апартамента в който са живеели и той изгорял пред очите им. Малко след това починал.
Преди години момчето е преживяло тежка операция на едното око.

Полицията издирва изчезналия Йордан. Майката моли, който има някаква информация да се свърже с нея на тел. 0876 073 182.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ