Организаторите на киноложката изложба, която се проведе тази събота в парк „Кенана" в Хасково ще бъдат санкционирани. Те бяха проверени от данъчните, съвместно с икономическа полиция след сигнал за неотчитане на данни за финансови обороти, което представлява престъпление по смисъла на НК.
Контролните органи са установили, че записването на участниците става след плащане на такса, която е предварително определена. Срещу платената такса обаче организаторите не са издавали касов бон. Те са съставяли договор за дарение, номер на участника и талон с описаните данни на представяното куче. До участие не са се допускали кандидати, които не са направили дарение. Събраните средства от участниците към момента на проверката са били 1 525 лева и 2 640 евро. Организаторите на изложбата не са разполагали с фискално устройство, защото по думите им не извършвали стопанска дейност. Събирането на такси обаче е именно такава дейност. 

Служителите на ТД НАП-Хасково са съставили протокол. На организаторите ще бъде съставен и акт от 2 до 10 000 лева. Санкцията този път е по-тежка, в двоен размер, защото организаторите на изложбата и друг път са били санкционирани за същото нарушение. /БЛИЦ