Враца вече може да съперничи на някои от най-популярните европейски столици. Градът има нова туристическа атракция – карети в центъра на града.

Уникалното зрелище събра очите на всички врачани, излезли на вечерна разходка към 18.30 часа днес. Пред едно от най-хитовите заведения в града – „Кадифе” спря „бляскава каляска”. „Принцът”, който дойде буквално на бял кон, най-безцеремонно паркира каретата си от страни на пешеходната зона, и влезе в кафенето.

След като не се намери принцеса, която да се качи на каляската, той реши да удави мъката, като си поръча високоградусово питие. Изглежда обаче любовните мъки не го терзаеха особено, тъй като малко по-късно принцът излезе с танцова стъпка от заведението и още повече впечатли минувачите с кръшни движения.

За съжаление обаче каляската се оказа обикновена каруца, а принцът носеше гумени ботуши...

Въпреки това куриозната гледка се радваше на небивал интерес. Десетки минувачи си направиха селфи с белия жребец. Единствените, които проспаха атракцията, бяха чиновниците от общината и полицейските служители, макар сградите, в които работят, да се намират на метри от горещата точка.

Източник и снимки: BulNews.bg