Личният автомобил на зам.-директора на общинска служба Управление при кризи, обществен ред и сигурност(УКОРС) Мариян Ангелов е репатриран тази сутрин от ул.”Трайчо Китанчев” – до ПМГ в Бургас, предаде "Флагман". Минути по-късно е избухнал скандал на наказателния паркинг на ул.”Оборище”.
Според Румен Михов, специалист по репатрация към ОП „Транспорт” Мариян Ангелов го нападнал физически и словесно.

„Той поиска да говори с мен, за да потърси сметка защо съм му репатрирал колата. Изгони всички служители от фургона и ме нападна с юмруци. Два пъти ме удари в лицето. Нямам видими следи, но имам главоболие”, категоричен бе Румен Михов.

По думите му имал много неща, които да покаже за Мариян Ангелов и щял да го направи, но чакал кмета Димитър Николов, за да му ги представи лично. На място се появи още един мъж, който излезе от лек автомобил, паркиран до наказателния паркинг и отправи канонада от обвинение срещу Ангелов. 

„Това са пълни глупости. Тази сутрин бях в спортната зала на ПМГ за тренировка по джиу джитсу. Колата ми бе излязла съвсем малко от периметъра на паркоместото на синята зона. Въпросният служител добре познава автомобила ми, защото преди работеше при нас, но правеше много проблеми и го пренасочихме в ОП „Транспорт” с надеждата да се успокои малко. Платих си глобата, защото съм в нарушение, но след това започнаха канонада от обиди от това лице. Има видеозаписи, които ще го докажат. Няма какво да крия”, каза Мариян Ангелов.

Той бе категоричен, че нито за момент не е посягал към Румен Михов, дори напротив. Служителят на паяка си позволи да го удари няколко пъти, твърди Мариян Ангелов.

„Изискал съм видеозаписите и в момента ги преглеждаме. Ще направим пълна проверка на случая”, обеща от своя страна Андрей Рунчев, директор на ОП „Транспорт”. Той гарантира, че ще предоставят записа на органите на реда и ако е имало непристойни действия на един от двамата – те ще си понесат отговорността.

Камери има и във фургона, и отвън, те записват със звук, защото много често служителите там са и словесно атакувани и заплашвани от нарушители.