Друг път критикува инициаторите, че на плаката сложили гол мъж, било дискриминация


Централната улица "Александровска" на Бургас се превърна в сцена за екшън за това трябва ли или не да има голи на плажа. Подписката е за обособяване на зона за нудисти. 

Инициативата предизвика широк отзвук и само за два дни бе подкрепена от над 1000 души. Оказа се обаче, че някои хора не са разбрали каква е идеята на подписката и вдигнаха страшен скандал на организаторите. 


Този мъж недоволстваше от това, че не плаката има само гол мъж, не и жена, било дискриминация

Трима мъже яростно обясняваха, че не било демократично да се забранява нудизма, въпреки че не става въпрос за тотална забрана, а да има регулирана зона. Не било и проблем за подрастващите да виждат голи жени и мъже около себе си, съблечените не пречели на никого.

Голяма мъка за мачовците по бургаския плаж: Вече няма да има мадами по монокините? 

"И какво - жената ще се съблече по цици и ще й кажем, че не е морално и ще й кажем да изчезне...", възмути се един от противниците на идеята.

Денонощно децата гледали порно и голи жени в интернет, да обърнат внимание на този проблем, а не на нудистите на плажа, забраната била в ущърб на европейските закони, твърдяха още недоволните мъже.


Докато вървеше спорът между организатори и противници, поне десетина души подкрепиха подписката

Друг също се възмути от организираната подписка, но най-вече от... плаката и брошурите. На тях имало гол мъж, а не жена. Било дискриминация.


Голотата на плажа не е погазване на моралните ценности, смятаха двамата мъже. Нели Тончева от Гражданската инициатива "Не на голите на плажа" обяснява какво е искането им

Градският плаж все пак е обществено място и публичната демонстрация на голота, особено в присъствието на деца и подрастващи наблизо, е грубо погазване на етичните норми, смятат организаторите. Именно заради това подписката получи подкрепа от над 1000 бургазлии, повечето от които майки и бащи на малки деца. 

Подписите ще бъдат предоставени на местния парламент, където се очаква дискусия по темата. Общинският съветник и председател на Комисията по туризъм Живко Табаков предложи плаж "Атанасовска коса - 2" да бъде обособен като нудистки.


Тази жена била нудистка. Каза, че глобите и забраните не могат да я спрат да се пече гола на плажа. Одобрява идеята да има нудистки плаж

Вижте само малка част от спора между един от инициаторите на подписката Нели Тончева и противниците на идеята нудистите да си имат обособена зона:

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник, снимки и видео: Флагман.бг