След като по-рано днес стана ясно, че във Велико Търново е почерняло от антимафиоти, които тарашат наред и са арестували близо 10 души, то сега се разбра, че 200 жандармеристи и полицаи са блокирали и Самоков при зрелищна акция. Задържани са разпространители на дрога, затворени са кръчми в махалата и са глобени родители на непълнолетни спипани в заведенията. В ромската махала пък смелчаци хвърляли камъни по жандармеристите, пише "Вяра".

По време на акцията всички входно-изходни артерии на Самоков бяха блокирани. Организирани са контролно-пропускателни пунктове, на които въоръжени полицаи са проверявали всички, които искат да влязат или да излязат от Самоков. Операцията е била насочена срещу организирана престъпна група, занимаваща се с наркотици, питейни заведения, МПС-та и др.

В мащабната акция били проверени кръчмите и магазините в Боровец, Самоков и селата, съобщиха за в. “Вяра“ свидетели. Проверявани са и всички села, включително родното село на полицейския шеф Васил Попов, който е от Райово. Множество нарушения са установени в заведенията в ромската махала.

Според неофициална информация една от кръчмите без документи била на роднина на Александър Методиев. Роми се опитали да попречат на акцията и хвърлили камъни по колите на жандармерията, но до конфликти не се е стигнало, тъй като полицаите са действали професионално. Според непотвърдена информация нарушение е установено в дискотеката, наета и работеща в хотел „Айсберг“. Според слухове тя работела извън работното си време. За такова нарушение са съставени актове и на други увеселителни обекти. В акцията са участвали и служители на сектор „Икономическа полиция“, НАП, БАБХ и др.

Съставени са били десетки актове за дрога, за липса на разрешителни за кръчмите. Образувани са досъдебни производства за различни престъпления.

Самоковци са доволни от въведения ред в града. „За първи път от 15 години виждаме такава акция. Началникът на полицията Васил Попов показа, че може да се грижи за спокойствието и сигурността на хората и ние сме му благодарни за професионализма му и добре свършената работа. Очакваме закрила от полицията и сме доволни от качествата и способностите, които показа Василев като шеф на полицията”, коментираха самоковци.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!