"Ранобудните" студенти скоро ще направят филм, заснет по време на протестите в Украйна. Това заявиха в предаването "Тази неделя" по bTV представители на родните бунтари, които се завърнаха от Киев преди дни.

По време на визитата си в Украйна студентите ни са заснели клипове, които в момента се монтират и скоро ще бъде пуснат филм, съобщи Стефан Станев от "Ранобудните". На въпрос с какви средства кандидат-висшистите ни са заминали за Украйна, студентите заявиха, че на среща, на която са обсъждали закона за МВР някои от присъстващите са оставяли пари, а останалата част били лични средства. 

"Билетите до Украйна започват от 37 евро, около 200 лв. струва отиване и връщане, храната и спането е на площада", обясни Стефан Станев от "Ранобудните".  Колегата му Теодор Колев пък посочи, че с протестиращите студенти в Украйна са се разрали за сътрудничество. "Както тук, така и там се търси една промяна. При разговорът с главната организаторка на студентските протести в Киев, се наблегна на това, че те могат да дойдат при нас и ние да отидем при тях", коментира още Колев. Според Надя Дойкова протестиращите и в двете страни си приличат. " Ние имаме едни и същи плакати, има надписи, които много се доближават до нашите", уточни Дойкова.

"Аз отидох в Украйна с посланието на протестна мрежа, което прочетох пред протестиращите. Главната разлика, която видях на площада, е че всъщност в България нямаме обединение на множество субекти. На площада в Киев имаше три политически партии, които бяха там със знамената си, граждански организации, студенти и всички се борят за едно. При нас нямаме яснота кой до къде е, границите са размити. А на площада в Киев има една обединителна кауза, в която има ясно очертани граници, дори има огради между тях, но не влизат в конфликт", коменитра на свой ред представителят на Протестна мрежа. /БЛИЦ